Energetische massage

In onze huidige, drukke maatschappij kan een energetische massage helpen tegen veelvoorkomende klachten als stress en spanningen die blokkades in ons lichaam veroorzaken. In ons drukke leven is het eigenlijk onmogelijk om volledige in balans te blijven. De massage richt zich op het in contact komen met eventuele blokkades in je lichaam.

Tijdens de massage word je je extra bewust van je lichaam.

Allerlei sensaties, -warmte, kou, trillingen- en emoties kunnen worden gevoeld.

De basisgedachte is dat elke fysieke ziekte of kwaal veroorzaakt wordt door een verstoring of onbalans op het energetische lichaam.

Het energetisch lichaam (subtiele lichaam, etherisch lichaam) is een verzamelnaam voor alle veronderstelde energiestromingen in het lichaam inclusief die plaatsen waar deze energiestromen plaatsvinden.

Oorsprong

De energetische massage is afkomstig uit oosterse landen als China, Japan en India. In deze landen is het al lang bekend dat ieder mens een energetisch lichaam heeft en een eigen verdeling van de energie in het lichaam. In de oosterse geneeskunst gaat men ervan uit dat er door je lichaam verschillende meridianen lopen. Deze worden ook wel energiebanen genoemd. De meridianen vervoeren dan ook de energie door heel je lichaam. In deze banen kunnen weer blokkades ontstaan.