Holistic pulsing

HP is een zachte weg naar balans, rust en harmonie, een zachte weg naar ontspanning die naar een nieuwe vitaliteit voert en het zelf herstellend vermogen van het lichaam ondersteund. Beheerste wiegende en pulserende bewegingen lossen blokkades op in je lichaam en brengen harmonie tussen lichaam en geest. Holistic Pulsing nodigt uit om weer attent te worden op de behoefte en belangen van jouw lichaam.
Daarnaast laat het pulsen zien waar de energie in je lichaam stagneert. Deze stagnaties worden door het pulsen voortdurend uitgenodigd mee te bewegen.
Veel gestagneerde energie kan deze verleiding niet weerstaan waardoor het als vanzelf oplost. Chronische stagnaties, plekken in je lichaam waar je bijvoorbeeld vaak spanning voelt vragen meer bewuste aandacht voordat ze geneigd zijn op te lossen.

Verbale begeleiding tijdens het pulsen, gericht op het dieper in contact komen met de aard van de stagnatie werkt hierin veelal effectief. Je lichaam raakt vrijer van spanning waardoor je jezelf meer thuis gaat voelen in je lichaam.

Kan een ondersteunend effect sorteren in geval van:
langdurig opgebouwde spanningen.
Deze zorgen op termijn voor veel meer fysieke ongemakken. HP helpt het lichaam zijn originele staat van zijn te hervinden.

Diverse stofwisselingsziekten.
In geval van Cystic fibrose, ziekte van Crohn, Colitis Ulserosa. kan pulsing door zijn complete werking een ondersteuning bieden aan het stofwisselingsproces.

Het helingsproces na trauma’s
Omdat HP een positieve invloed heeft op bloed-, vocht- en afvalstoffen huishouding kan het een welkome aanvulling zijn op het herstelproces na een trauma uiteraard mits pijn niet in de weg staat.

Het contact met je lichaam kwijt zijn waardoor het leven zich alleen in je hoofd afspeelt.
Iedereen kent het wel, druk met alles en iedereen om je heen. leven volgens agenda’s en deadlines. Piekeren en bang zijn of het je allemaal wel gaat lukken.

In geval van bekkeninstabiliteit.
HP is geen specifieke zwangerschapsmassage maar wanneer je in het verloop van je zwangerschap tegen lage rugklachten en bekkeninstabiliteit aanloopt zorgt een zachte pulsbeweging, afgestemd op moeder en kind voor harmonie en ontspanning. Gedoseerde tractie aan benen zorgen voor verlichting in bekkengebied en onderrug. Tractie aan de armen ondersteunen de pulsen naar schoudergebied en nek toe.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een triggerpoint behandeling of een bindweefselmassage, wordt pijn of anderszins onbehagelijke gevoelens als contraproductief beschouwd tijdens een HP behandeling, zodat het lichaam de kans krijgt om op alle niveaus te ontspannen en waar te nemen wat de natuurlijke staat van het lichaam zou kunnen zijn. Door het ervaren van een constante wiegende beweging waarbij ook armen en benen apart aan bod komen wordt je uitgenodigd naar een steeds intenser ontspanningsniveau.

Het leven is beweging. Beweging is leven. Holistic Pulsing brengt op delicate, subtiele manier, de gespannen cellen weer in beweging.

De cellen worden eraan herinnerd om vitaal en levend te zijn.